1 miljoen professionals digital-ready

I.AMDIGITAL is het tweede initatief van de stichting. I.AMDIGITAL stoomt één miljoen professionals klaar voor de digitale transformatie, zodat meer organisaties wendbaar en voorbereid zijn op een toekomst waarin #TECH bepalend is. I.AMDIGITAL geeft professionals een digitale boost door ze te leren dat en hoe technologie iedereen kansen biedt.

De arbeidsmarkt verandert door de ontwikkeling van technologie: Banen veranderen, verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Deze nieuwe banen vragen om andere vaardigheden: Zowel digitale-, als complexe menselijke vaardigheden worden belangrijker. Nieuwe banen zijn goed voor de economie, maar er is een tekort aan werknemers met de juiste vaardigheden. Om in deze situatie mee te kunnen groeien met de nieuwe arbeidsvraag, zal Nederland snel moeten investeren in reskilling en upskilling van de gehele beroepsbevolking (bron: rapport Arbeid in Transitie Denkwerk 2019)

Kansen 

De digitale transformatie biedt kansen om mensen te ontwikkelen voor nieuwe functies. Maar niet iedereen heeft helder hoe nieuwe technologieën, zoals AI (artificial intelligence) te vertalen naar nieuwe mogelijkheden. De meeste organisaties hebben nog te weinig kennis van de digitale mogelijkheden en van de kansen die hen dit biedt. Het online opleidingsprogramma I.AMDIGITAL zorgt ervoor dat organisaties deze kansen wel gaan zien én grijpen.  

I.AMDIGITAL

I.AMDIGITAL wil realiseren dat binnen drie jaar één miljoen professionals zoveel kennis hebben van de huidige digitale mogelijkheden dat zij op hun beurt organisaties – en dus medewerkers – toekomstbestendiger kunnen maken.  I.AMDIGITAL geeft professionals een digitale boost door ze te leren dat en hoe technologie iedereen kansen biedt. Het opleidingsprogramma gaat in op onderwerpen als: welke technologische innovaties zijn er gaande op dit moment? Wat is een data gedreven organisatie? Hoe geef je waarde aan data? Hoe ga je veilig om met data? Waarom is de human factor belangrijk? Wat zijn de beroepen van de toekomst? Hoe krijg je zoveel mogelijk andere professionals mee in de digitale transitie en waarom zou je daarnaar moeten streven? Na afloop van het programma informeert en inspireert I.AMDIGITAL voor verdere verdieping: het starten van een pilot in het eigen bedrijf, of bijscholing.

Het programma in het kort

De stoomcursus bestaat voor 80% uit algemene modules en 20% sectorspecifieke content. De cursus bestaat uit offline trainingen en online modules die in totaal 12 uur duren, waarvan de online modules in eigen tijd gevolgd kunnen worden. De cursus maakt gebruik van bouwstenen die per doelgroep worden ingezet. Het programma kan optioneel afgesloten worden met een online examen en certificering. De offline trainingen worden momenteel volledig online gegeven door de huidige crisis.

Meer informatie